miercuri, 16 septembrie 2015

#De ce avem copii?

#DE CE AVEM COPII?   

Un studiu stiintific arata ca la fiecare minut, se nasc aproximativ 250 de copii.Dar intrebarea este: de ce? De ce avem copii? Avem copii pentru ca, pur si simplu, putem.Avem copii, deoarece fara ei lumea nu ar cunoaste niciodata inocenta, nevinovatia si..puritatea.Avem copii pentru ca fiecare din noi are dreptul la o a doua sansa.Altfel spus, fiecare din noi crestem din nou prin copiii nostri, redescoperind astfel placerile simple.Avem copii pentru ca avem nevoie de iubire.Avem nevoie, in societatea in care traim, ca dimineata, primul lucru pe care il vedem sa fie zambetul copilului de langa noi. Avem copii pentru ca vrem sa ii stim in siguranta, pentru ca avem nevoie ca cineva sa ne scoata din rutina si sa ne condimenteze viata cu putina fericire nevinovata.Pentru ca ei, copiii, cu asta se ocupa:iti aduc aminte pentru ce lupti, te motiveaza.
Ce anume ma motiveaza? Exact ce am amintit mai devreme:rasul lor zgomotos si colorat, fericirea lor inexplicabila.Ma motiveaza sa vreau sa fac mai mult pentru ei.Pentru cei care dau atat de multe fara sa isi dea macar seama si primesc atat de putine.       

Niciun copil nu ar trebui sa planga, nici macar sa fie trist.Pentru ca ei aduc fericirea in lume.Si datorita acestui lucru maret, imi doresc sa le inapoiez macar putin, incercand sa ajut in imbunatatirea vietii lor.Atat copiilor din tara mea, Romania, cat si copiilor de pretutindeni.

Niciun copil nu isi poate crea viitorul, insa noi, adultii de azi putem.Ne putem gandi ca “prezentul”, adica noi, candva va fi “trecut”.Si atunci ne punem intrebarea “Daca nu actionam din timp, daca nu ne preocupam pentru viitorul adultilor de maine, ce se va alege de aceasta lume?”
Daca ti-ai pus intrebarea asta, inseamna ca iti pasa.Nu fi indiferent! 
Tu ce ti-ai dori pentru copilul tau?