marți, 8 decembrie 2015

#Legea lui OM

#LEGEA LUI OM.

Te-ai intrebat daca a existat macar o daca cand ai alungat un copil din fata parbrizului in timp ce asteptai ca semaforul sa se faca verde? Daca nu, intreaba-te acum. Si daca da, intreaba-te “de ce?”   De ce l-ai alungat? “-Pentru ca zgaria parbrizul”.  Nu.
L-ai alungat pur si simplu, fara sa constientizezi ca la mai putin de 5 grade, el sterge parbrizul pentru 50 de bani, sau pentru “cat te lasa inima”. Fara sa constientizezi ca avea pantalonii capatati rupti in genunchi, sau ca talpa incaltarilor lipsea.Fara sa constientizezi ca nu avea caciula sa ii acopere capsorul de frig.Fara ca macar prin gand sa iti treaca faptul ca mai are 5 frati(orfani de mama) in locuinta improvizata de la periferia orasului.Acestea nu erau grijile tale in momentul respectiv. Aveai doar una: ca semaforul sa se faca verde si sa ajungi la destinatie.
Te-ai gandit ca la un moment dat chiar ajungi la destinatie? Cu totii o facem.Insa, inainte de asta, viata noastra ia un alt drum. Un drum lung, ce se numeste BATRANETE.
Odata ce ai pasit pe acest drum, vei incepe sa te intrebi daca esti fericit. Sau daca esti trist. Daca ai fi putut face unele schimbari, daca ai fi putut alege altfel..sau daca ai fost un parinte bun..
Dar cel mai important: ai reusit sa ii faci si pe altii fericiti?  Din putinul tau, ai oferit atunci cand ti s-a cerut cu disperare? Sau ai plecat, lasand nepasarea ta sa cauzeze durere?
Orice te-ai intreba, e firesc. Insa nu e firesc sa iti para rau.
Ce strangi de-a lungul calatoriei tale, numite “viata” e important, deoarece defineste ce ai devenit.
            Gandeste-te dinainte la drumul ce il vei parcurge si NU FI INDIFERENT. 

10 comentarii:

  1. aceasta este realitatea cu care ne confruntăm din păcate în ziua de astăzi

    RăspundețiȘtergere
  2. In general oamenii gonesc acei copii deoarece de cele mai multe ori ei sunt trimiti la cersit... si de fapt au cu ce trai. Este vina celor care ii iau in grija...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai important este, însă, să nu ramananem indiferenți în fata acestor situatii

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu trebuie sa fim indiferenti la aceste situatii

    RăspundețiȘtergere